De ambulance in SluisDijk

Beschrijving van de baan ambulancier.

Dit is de pagina van de ambulance dienst SluisDijk. Wij helpen mensen in nood. Ook verkopen wij pillen. Daarbij geven wij ook gezondheidsverklaringen uit. Dit doen wij in onze prachtige gele ambulances. Onze ervaring komt van ver, wij doen dit werk al sinds 1932. Sinds 1973 kunnen wij ook operaties uitvoeren in onze nieuwe operatie kamer.

De 2 zusters van Reynaerde startten een eerste kliniek. Zij waren als kleine meisjes veel bezig met het verzorgen van hun zieke moeder. Nadat hun moeder was overleden besloten ze samen meer mensen te gaan helpen. Ze besloten een kliniek te openen met een auto die snel naar een patiënt kon rijden. Hiervoor verzonnen ze de naam ambulance. Dit idee stelden ze voor aan de burgemeester van het dorpje SluisDijk, hij was razend enthousiast en gaf hen subsidie. In 1932 werd de kliniek gebouwd en de eerste ambulance gekocht.

Ze hebben jaren hard gewerkt om alles op gang te krijgen. Maar in 1940 was alles voor niets geweest; de 2e wereld oorlog kwam. Alles werd verwoest. Maar de 2 zussen gaven niet op. Tijdens de oorlog gingen ze mensen helpen in tenten gemaakt van bed lakens en gordijnen. Na 5 jaar zwaar ploeteren en veel patiënten later werden ze eindelijk bevrijd. Hierna begonnen ze onmiddellijk alles weer op te bouwen. Een nieuwe kliniek werd gebouwd en een nieuwe ambulance gekocht. Na weer 5 jaar hard werken kwam de eerste werknemer bij de kliniek werken Dr. Bruyn. Vervolgens na nog 10 jaar hard werken en veel patiënten te hebben geholpen, kwam 1 van de zussen te overlijden.

Na deze klap kwamen er gelukkig 3 vrijwilligers de kliniek steunen. Na deze flinke steun werden er 2 jaar later 2 ambulanciers aangenomen en 1 dokter. De welvarendheid van de kliniek ging met sprongen vooruit. In 1960 ging de laatste zus met pensioen en liet de leiding over aan Dr. Bruyn. Hij besloot als eerbetoon het Reynaerde ziekenhuis te bouwen. Ook werd de eerste Rapid Responder gekocht omdat ze soms te laat kwamen voor de eerste hulp. In 1973 werd er ook een operatiekamer toegevoegd aan het ziekenhuis.

Nu zijn we hier in 2019 en hebben we prachtige Mercedes sprinters en een heleboel doktoren. Ook hebben we de modernste apparatuur en het gezelligste team! Daarbij hebben we een 2e ziekenhuis laten bouwen in België. En dit allemaal te danken aan de gezusters Reynaerde.