Boot- en vliegtuigdealer SluisDijk

Voor al uw vlieg en vaar mogelijkheden.

Welkom op de pagina van Sluisspecial. We zijn ook beter bekend als de Vliegtuig/Boot dealer van SluisDijk. Wij handelen in exclusieve boten, vliegtuigen, jetski’s en zelfs helikopters. Dit doen we al sinds 1924. Al doen we pas sinds 2006 het exclusieve gedeelte.

In 1924 waren we nog niet een groot bedrijf. Het bestond toen voornamelijk uit 2 gebroeders die de hielpen grote akkeren te bemesten door middel van hun vliegtuigen. De gebroeders Sluisraars bezaten 2 Dusters die ze hiervoor gebruikte. Ze hadden hiervoor toentertijd veel geld geleend van de bank en familieleden. Ze hebben jaren hard gezwoegd om iedereen terug te betalen, maar dit was het allemaal waard, aangezien vliegen alles was voor de gebroeders. Dit was te zien tijdens de jaarlijkse vliegshow die de gebroeders gaven tijdens de Herfstfeesten. Ze deden diverse gevaarlijke stunts, terwijl ze gekleurd water uit het sproeisysteem spoten.

Dit hebben ze gedaan tot de 2e Wereld Oorlog. De gebroeders hebben zich toen vrijwillig aangemeld om tegen de Duitsers te vechten. Met hun vele vliegervaring en vooral hun kennis van de vliegtuigen, werden ze 1940 naar Engeland gestuurd, aangezien ze daar meer konden betekenen voor Europa. Ze kregen beide een P-45 Nokota tot hun beschikking. Ze hebben in Engeland 6 jaar bij de RAF gezeten voordat ze terugkwamen naar Nederland.

In 1950 begonnen ze eigen bedrijf dat voornamelijk privé vluchten organiseerde en kleine vliegtuigen verkochten. Dit was mogelijk door de contacten die ze in Engeland hadden opgebouwd met de leveranciers van de RAF en nog vele contacten hadden binnen de RAF en hun hooggeplaatste vrienden.

Het bedrijf ging in 1963 over naar de 3 zoons van de gebroeders. Twee zoons ervan waren opgegroeid met de vliegtuigen en hadden dezelfde passie als hun vaders. De derde zoon had zijn voorkeur aan dezelfde snelheden alleen dan op het water. Zodoende zijn ze naaste handelen in kleine vliegtuigen, ook gaan handelen in kleine boten. 

Dit hebben ze nog jaren gedaan en het bedrijf werd steeds bekender en groter. Helaas was het bedrijf failliet gegaan in 2001. Het familiebedrijf werd verkocht aan een groot bedrijf. Deze heeft de eerste jaren langzaam de connecties opgebouwd en zijn langzaam gegroeid totdat ze in 2006 de eerste exclusieve contracten kreeg van enkele leveranciers.

Sinds 2006 is Sluispecial een van de bekende namen in de wereld met betrekking tot exclusieve privé boten en privévliegtuigen. Kennis is iets waar we in uitblinken, net als onze service. Ons team staat dag en nacht klaar voor de klanten. Onze service bestaat meer uit dan alleen een kleurtje en model uit zoeken voor u.

We hebben voor vrijwel elk budget wel iets passends. Speelt geld geen rol, maar heeft u een zeer unieke smaak? Wij vinden precies wat bij u past! We hopen u spoedig te zien voor een rondleiding in onze showroom, of om u een Vaarbewijs/Vliegbrevet te verkopen.